piątek, 2 listopada 2012

Wok smoka od Vifona

Witajcie Kochani! ;*
Ostatnio do zrecenzowania otrzymałam od firmy Vifon 4 ich produkty, a były to:
* Wok smoka Danie błyskawiczne z sosem o smaku wołowo - grzybowym
* Wok smoka Danie błyskawiczne z sosem o smaku kurczaka curry
* Wok smoka Danie błyskawiczne z sosem ostro kwaśnym
* Wok smoka Danie błyskawiczne z sosem o smaku złotego kurczaka
Całość prezentowała się następująco :

Masa netto każdego woku to 70 gram.
Woki można przyrządzić na dwa sposoby:
* Zalewany :
1. Kluski kruszymy i wrzucamy do głębokiej miski. Przyprawy z saszetki dodajemy do smaku. Zalewamy 250 ml wrzącej wody.
2. Przykrywamy na 3 minuty.
3. Po wymieszaniu danie jest gotowe do spożycia.

* Smażony :
1. Kluski zalewamy ciepłą, ale nie wrzącą wodą i pozostawiamy na 3 - 4 minuty.
2. W tym czasie rozgrzewamy wok, dodajemy 1 łyżkę oleju, czekamy 1 minutę, aż olej się nagrzeje.
3. Odcedzamy kluski i wrzucamy na wok na ok. 2 - 3 minuty i mieszamy.
4. Następnie dodajemy zawartość saszetki z przyprawami, rozpuszczamy w 100 ml. gorącej wody.
5. Mieszamy i zjadamy.
Miłośnikom eksperymentów kulinarnych polecamy następujące dodatki : wołowinę, grzyby, brokuły, paprykę, imbir. Wołowinę przed podaniem moczymy we wrzątku 5 minut, a następnie smażymy 8 minut.

Ja swój Wok z sosem o smaku złotego kurczaka przygotowałam według drugiego sposobu dodając pieczarki, oraz czerwoną paprykę. A wyglądało to tak :
Za otrzymane do testów produkty dziękuję bardzo firmie Vifon.
Więcej o ich produktach znajdziecie na stronie vifon.pl.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję bardzo za odwiedziny mojego bloga, oraz za pozostawione komentarze.
Każdy komentarz czytam z uwagą i zawsze odwiedzam autora.
<3